Sari la conținut

Ceai rece de mentă

O rețetă simplă ce presupune prepararea ceaiului separat și mixarea acestuia cu celelalte ingrediente.  Ingrediente: apă, mentă, lămâi, fructe, gheață, miere de albine

Ingrediente

  • 1 litru de apă
  • ~ 15 g. ceai mentă dementă
  • 3 lămâi
  • zmeură / căpșuni
  • cuburi de gheață
  • miere de albine

Modalitate de preparare

Stoarceți zeama de la lămâi și puneți-o într-o carafă.

Preparați ceaiul de mentă separat, conform instrucțiunilor (temperatura apei de 100 de grade celsius, timpul de preparare de aproximativ 3 minute, cantitatea specificată în rețetă - într-o cantitate de apa de 200 ml.).

După ce ceaiul este preparat, turnați-l peste zeama de lămâie.

Adăugați miere de albine după gust (recomandat 3-4 lingurițe).

Spălați fructele (eventual tăiați-le cubulețe) li adăugați-le în carafă. Adăugați apă rece până se umple carafa.

Adăugați gheață / lăsați la frigider pentru a se răci.
 

    Coș

    Coșul tău este momentan gol.

    Începeți cumpărăturile

    selectati optiunile